600x328_nieuwewerken

Het nieuwe werken is win-win

Ik krijg steeds vaker de vraag: “doe jij al aan het nieuwe werken?” Ik merk dat bij webredacties en communicatieafdelingen steeds meer het besef groeit dat het gaat om je bijdrage aan de organisatie en niet of je wel stipt om 09.00 binnen bent.

Dat is een ingrijpende cultuurverandering, onder meer mogelijk door nieuwe technologieën als smart phones en videoconferencing. Jarenlang was het adagium toch vooral nine to five. Thuiswerken bijvoorbeeld was alleen voorbehouden aan managers die daarom soms een beetje scheef aangekeken werden.

In balans

Ik denk dat het een goede ontwikkeling is. Met name hoger opgeleide werknemers worden steeds meer ‘mini-ondernemers’ die zoeken naar de optimale balans tussen werk en privé. Als organisaties bereid zijn om die wensen te faciliteren, betaalt zich dat uit. Medewerkers zijn meer betrokken en worden productiever.

Eind 2010 lanceerden de overheid, diverse bedrijven, en Stichting Natuur en Milieu gezamenlijk de campagne: Het Nieuwe Werken Doe je Zelf. Waarom uren in een file staan als je die tijd ook beter kunt besteden? En wel zo goed voor het milieu natuurlijk.

Voordelen

Uit een recent onderzoek van het NIPO blijkt dat flexibele werkers meer tevreden zijn over hun baan, meer bereid zijn om over te werken en meer werk aankunnen. Kortom; het Nieuwe Werken biedt voordelen voor werkgevers, werknemers en het milieu. Doen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *