600x328_tweetdeck

2.0 twitteren via Tweetdeck

Vandaag in het nieuws. Microblogdienst Twitter zou geïnteresseerd zijn in een overname van Tweetdeck, een applicatie om een of meer twitteraccounts te beheren. Het geeft gebruikers vooral overzicht en allerlei handige opties zoals zelf bepalen wanneer een tweet verstuurd wordt.

Maar het programma kan meer. Ook kun je accounts van andere social media als Facebook, MySpace en LinkedIn toevoegen. Hierdoor zijn vanaf één centrale plaats (het social dashboard) de updates en ontwikkelingen van je contacten te volgen.
Tijdens mijn laatste opdracht bij het Nederlandse Rode Kruis maakte ik gebruik van Tweetdeck om de twitteraccounts te beheren die in het leven waren geroepen voor de benefietactie voor Japan. De proof of the pudding is in the eating en het programma voldeed absoluut aan mijn verwachtingen. Het biedt handige features en is heel gebruiksvriendelijk. Een paar handige opties voor beheer van een of meer Twitter-accounts:

  • Bepaal wanneer een tweet verstuurd wordt, je kunt zelf datum en tijd instellen
  • Automatisch inkorten van URL’s (via programma’s als bit.ly, tinyurl)
  • Voeg foto’s, video’s en links toe
  • Speel met kolommen en creëer overzicht als het gaat om contactpersonen en resultaten van zoekopdrachten
  • Bekijk in in real-time de trending topics, binnen bijvoorbeeld Nederland, en ontdek wat populaire onderwerpen zijn
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *